Min mormor og morfar


   Min Mormor og morfar

 

                                                          Jenny Marie Pedersen født i Lille Lihme 17-08-1909 døbt i Nørup.

                                                        Marius Viggo Sørensen født i Horsens  15-06-1896 døbt i Horsens

                                                                     De blev gift i Nørup Kirke  12-06-1927

                                                Fik 3 piger Gurli Ester Sørensen - Inga Solveig Sørensen - Lis Rita Sørensen


   Jenny og Marius boede i Lille Lihme  i de første år af deres ægte skab, der var Marius Væver, på klædefabrikken. Den ældste datter Gurli er født, i Lille Lihme, ved Ingas fødsel er de flyttet til Bjerggade 57 i Fredericia. Der arbejde Marius som Block Andreasen i Fredericia. Da Lis Blev født boede de i Sjællandsgade 67, Fredericia.

Marius Søde i en alder af  45 i 1942 af blødende mavesår.

Jenny havde nogle svære år alene med 3 piger og på fuldtids arbejde. Boede på Kongensgade 18, Fredericia


Efter at have været alene i 4 år blev Jenny gift med Otto Ingvard Marinus Sørensen i 1946, de fik ingen børn. Men Otto var den morfar vi børnebørn kendte.

Ved Lis's konfirmation 1949, var familien flyttet til Alminde, hun blev dog konfirmeret i Fredericia.

Senere købte Jenny og Otto et husmandssted på Fredsted Mark, pr. Viuf matr.1e frem til 02-06-1976, hvor Jenny døde.

Otto flyttede derefter tilbage til Fredericia.


Deres lille Husmandssted, havde 11 tdr land, 1 hest 3-4 køer 4-5 søer, og høns, morfar ordnede alt i marken med "Musse" , når hun ikke arbejdede gik hun på en lille græsmark, oven for gården, ved aftenstide blev hun hentet hjem til stalden, og vi fik lov at ride på hende. Når køerne skulle malkes foregik det pr. håndkraft, og mælken blev hældt i nogle mælkejunger, som blev kørt op til nærmeste store gård, hvor mælkebilen hentede dem, morfar fik jungerne tilbage med valle i som grisene fik. Æggene blev samlet sammen og solgt hos købmanden, der lå langt fra gården, når vi børnebørn var på ferie, skulle vi gå 2 km ad en nedlagt banestrækning, for at købe is eller slik, det var ikke så tit vi gjorde det. 


Skulle vi på besøg eller ferie, blev vi altid hentet i Viuf af "Musse" og morfar, om sommeren var det i hestevogn, men om vinteren var det med hest og kane.


Mormor var en trivelig og meget rar dame, der elskede at bage og hækle, og ellers elskede hun at have gæster. Kom der nye gæster som aldrig havde været der før fik de at vide øl-vin-sodavand var ikke noget der blev serveret, men saftevand og kaffe kunne vi få alt det vi ville.

Det var næsten umuligt at komme ned til dem, en weekend om sommeren, uden der var andre, slægtninge -venner-bekendte, nogle som vi børnebørn havde "slæbt" med der ned, da vi blev ældre, de besøgte også gården (mormor) uden vi var med.


Hendes valgsprog når vi var lidt for højrøstede og vore forældre prøvede at få os ned i gear var "det er livsglæde" så havde forældrene ikke mere at skulle have sagt.

Gården i Fredsted a
Gården i Fredsted 2

Gården på Fredsted Mark, hvor mine sommerferier blev holdt.

             Desværre brændte gården i 2012