Hovedretter

Pandekager

Opskrifter på Pandekager fra

Q-Pan´s hjemmeside

 

Duften af pandekager, er dejligt både for børn og voksne,

og så smager de jo også, så skønt

Vi har her på siden samlet nogle gode opskrifter, nogle af dem er lavet af os selv, rigtig god fornøjelse.

 

Hovedretter

Madpandekage

 

 

Ingredienser:

4 pers.

 

Pandekage dej

250 gr. mel

4-5 dl mælk

4 æg

½ tsk. salt

3-4 spsk. fedtstof

Denne Pandekage opskrift er grunddejen, du kan tilføje sukker eller anden smagsvarianter.

 

Bland mel, mælk sammen kom æggene i, pisk godt sammen, tilsidst tilsættes salt.

Lad dejen stå i køleskab i mindst ½ time, Kan evt. laves dagen før.

Før dejen skal bruges kommes lidt olie i dejen.

 

Kartoffel pandekage

 

 

Indgredienser:

4 pers.

 

20gr. gær

1 1/4 dl mælk

½ spsk sukker

200 g hvedemel (2½ dl)

 

100 g finthakket bacon

1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g) anden løg kan bruges

3 æg

600 g skrællede og groftrevne bagekartofler

lidt revet muskatnød

½ tsk salt, fx gourmet salt

friskkværnet peber

3-4 spsk olie eller flydende fedtstof

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i mælk og tilsæt sukker og mel.

Rør til dejen er lind og stil den lunt ca. ½ time.

 

Imens dejen hæver ristes bacon, til den er sprød, tilsæt derefter løg. Det hele sauteres til det bliver gyldent, og herefter, afkøles det i ca. 5 min.

Rør baconblandingen, i dejen sammen med æggeblommer, de revne kartofler, (lad evt. væde løbe fra kartoflerne, uden at klemme dem) muskatnød, salt og peber.

 

Pisk hviderne stive med en smule salt og vend 1/3 af hviderne forsigtig i dejen, derefter vendes resten i.

 

Hæld 1 dl gerne med top, på Q-Pan, der er varmet i forvejen.

Klem hankene sammen, til at begynde med, for at dejen kan fordele sig bedre, da dejen er temmelig tyk.

 

Disse pandekager kan, bruges som "brød" til en hotdog, den smager fortrindeligt.

Diverse kødfyld vil også være godt.

 

Se bl.a. Champignon stuvning m. skinkestrimler ell. River Cottage fyld

Pandekagerne kan også bruges som tilbehør til salater, og kødretter

 

Pandekage med Creme fraiche *

Denne forret indgår i middagsforslag. Følg *

 

Hovedret middagsforslag

 

Indgredienser:

 

6-8 madpandekager

2 dl Kikkoman Soja

2 dl Sød chilli sovs

2 stk. Svinemørbrad

2 stk. Peberfrugt

2 rødløg

1 bdt persille

3 store gulerødder

Pesto: Basilikum

olie

salt- peber

parmesan ost

Anretning:

 

Soja og chili koges op køles lidt

Hældes over svine mørbraden og trækker i 3 timer skæres i strimler

og steges let på en pande.

Hakket peberfrugt - rødløg - persille og gulerod vendes i soja, olie og peber

Peberfrugt rødløg gulerødder blancheres først.

 

Pesto:

Basilikum kommes i blender med olie, salt, peber og parmesan ost. Til det har en halv flydende konsistens.

Kød og grøntsager kommes ind i pandekagen og pesto køres rundt på tallerkenen

Pandekage med fisk-rejer-asparges

 

 

4-6 madpandekager, se opskrift øverst på siden.

4-6 rødspætte filet

salt, peber

1 gl. asparges

100 gr. rejer

25 gr. smør/marg

3 spsk. Mel

væske fra asparges

Lav pandekagerne.

Kog fisken i letsaltet vand, evt med lidt peber. pluk fisken i stykker når den er kogt.

Lav en stuvning af asparges vand og varm asparges-rejer i stuvningen.

Kom fisk og stuvningen i pandekagen.

 

PK med hønsekød

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pandekage forret

Pandekage med Creme fraiche -vagtelæg - rogn

Madpandekage med

Asparges og tørret skinke

Hovedretter

Dessertpandekage med hyldeblomst og

jordbær

 

Rugbrøds pandekage med mocca creme til en kop kaffe/te