Fairbanks - Alaska 22-07-2006

Fairbanks-Alaska 22-07-2006

Morgenmad ved en pandekagevogn

Her til morgen skulle vi med Nanalee og Bob til morgenmad nede i byen, vi fik surdejs pandekager med pølser og masser af sirup, en noget særpræget smag. Pandekagedejen startede for ca. 100 år siden, hvergang der bliver bagt pandekager, tager de lidt dej fra til næste gang der skal bages pandekager. På pladsen var opstillet en Mobil køkken, hvor pandekagerne og pølser blev lavet. Vi fik udleveret en tallerken med 3 pandekager, 2 pølser, 1 pakke smør, smørret skulle gnides mellem de varme pandekagerne. Desuden var der en kop kaffe eller juice. På bordene stod en dunk situp, det var meningen pandekagerne skule svømme i sirup, det gjorde amerikanernes i hver fald, vi var lidt mindre rundhåndet med sirupen.

 

 

 

Derefter var vi til en parade til ære for Grundlæggeren Felix Pedro, han opdagede guldet i Fairbanks Distrikt, og grundlagde byen i 1902.

Da vi sad på Skrænten og ventede på paraden skulle starte opdagede vi et Gammelt hus tæt på, det var også et af de eneste huse fra dengang, det hele startede. Se næste side Fairbanks 22-07-2006