Fairbanks 27-07-2006

Guld 27-07-2006

I dag skulle vi med ud at se Fairbanks University’s museum, Nanalee havde ikke selv været deroppe, da det var helt nyt. Hun glædede sig til at vise os et helt specielt rum ,som hun havde hørt så meget om, et lyd rum, hvor vi kunne høre de lyde som jorden lavede, Vi syntes dog ikke det så spændende, som hun havde forestillet sig, efter det hun havde hørt, vi andre syntes heller ikke det var noget specielt. Der var meget fra eskimoerne og guldgraverne, udstoppede dyr fra Alaska, det var meget spændende og se hvad, og hvordan eskimoerne lavede deres redskaber, tøj m.m.

 

Vi var lige hjemme på Kennedy Street, og spise frokost, derefter skulle vi ud til en guldmine, Gold Dredge No. 8, vi fik en rundvisning på pladsen og var inde i maskinen der gravede, og sorterede sten fra GULD klumperne. Guiden fortalte der havde gået en kvinde og rodet efter guld, i de bunker der lå ved siden af, hun fandt en stor guld nuggets, til 1400 $, derefter blev det forbudt at gå på sten bunkerne, ikke fordi vi kunne risikere at finde guldklumper,men fordi det var farligt at færdes på sten bunkerne.

 

Efter rundvisningen, fik vi udleveret en pose med sand og vist hen til et trug hvor vi kunne vaske GULD fra sandet, det var besværligt, når jeg ikke havde briller på, og ikke kunne se de meget små guldnugget ordentlig, Flemming og Jimmy blev grebet af det, vi havde fået at vide vi ikke måtte tage fra bunden, men Bob snød nogle gange og jog fadet ned i bunden, og fik derved noget guld som andre havde "smidt" ud. Lige ved siden af, hvor vi stod, lå en sandbunke som vi godt måtte vaske rent hvis vi ville, og det ville Flemming, Jimmy, og Bob. Jacob købte en pose sand mere, det gjorde jeg også, og så fik jeg Jacob til at vaske det for mig. Jeg fik vasket guld til en værdi af 21 $. Sjovt at prøve at vaske guld, men det er godt man ikke skal tjene sine penge på den måde så tror jeg ikke vi fik meget at spise.

Efter aftensmad kørte vi lige en sidste tur i vores Autocamper. Vi kørte ned til Pioneer park, da vi troede der ville være nogle mennesker, men parkeringspladsen var tom, endelig kom der en bil ind på parkeringspladse, og Flemming gjorde tegn til dem om de ville tage et billede af os, vores autocamper foran Pioneer Park, så for engangs skyld, var alle med på billedet.