Fairbanks 25-07-2006

Cheena Hot Springs 25-07-2006

I dag kørte vi mod Cheena Hot Springs, kun drengene, Flemming og jeg.

 

Vejret var som det har været på hele turen VARMT. På vejen derop så vi adskillige steder hvor træerne havde været brændt, der stod bare nogle sorte tynde stammer, med de nye træer der var ved at skyde i vejret.

 

Ved en rasteplads var Jimmy lige nødt at skulle af med nogle "agreationer" og viste os lige at han da sagtens kunne hoppe rundt på div sten og skildte.

 

Da vi nærmede os Cheena, lå der ved vejen en tankstation. "næste tankstation 90 miles", vi var fyldt op, så det behøvede vi ikke at bekymre os om, det vidste sig så at vejen vi kørte på endte ved Cheena Hot Springs, og der var 45 miles til, så det ville være samme tankstation vi ville komme til, på tilbagevejen. :-)

 

 

Endelig kom vi til Cheena Hot Springs, den lå simpelthen for enden af vejen. Det så ikke ud af meget, men jeg tror vi er forvent hjemme fra, vi gik ind på kontoret, for at betale og få at vide hvor vi skulle parkere, men her var det omvendt alle andre steder, vi skulle først finde den plads vi ville have og så komme tilbage, for at betale. Jacob løb i forvejen og fandt en plads. Det var noget svær at få parkeret bilen, da vi kun måtte køre en vej ind og en anden vej ud. Vi fik parkeret og drengene løb op for at bade, vi andre 2 fik lige en kop kaffe, så gik vi en tur for at se de berømte Hot Springs, vi blev noget skuffede, der var et par små søer, hvor det dampede op fra, og det lugtede ikke særlig rart, naturligt i vandet var der bicarbonat og sodium. Inde svømmebassinet som fik vand fra de varme kilder, måtte man ikke dykke, men er man dreng eller ikke, Jacob dykkede (og han blev straffet for det de næste par dage, med mave onde, han havde jo fået noget vand inden bords) vi gik og kiggede efter drengene udenfor i det varme bassin, med der var de ikke, da vi fik kontakt med dem fik vi at vide de ikke måtte komme i det udendørs bassin da de ikke var 18 år. Flemming og jeg gik tilbage til bilen, og satte os med en Sprite, på en tom plads, hvor vi kunne høre, floden der løb lige bagved, der sad vi og læse da drengene kom tilbage. Jeg havde fået hovedpine, så jeg ville lige lægge mig en ½ time (jeg tror det var lugten, ved Hot Springs) jeg var lige døset hen da Jimmy kom løbende ind i bilen, han skulle have en tallerken, da ham og Flemming havde fundet guld. Jimmy lavede også en dæmning i floden, så han kunne have sit eget ”vandfald”. Da jeg vågnede, senere var de helt oppe at køre de havde fundet ”meget guld”, jeg beundrede deres fund, men havde dog mine tvivl om det var rigtig guld.

 

Vi hyggede os, med at være alene. Da vi havde spist og vasket op, gik vi alle 4 op til svømmehallen, Flemming og jeg for at gå i det udendørs bassin, det var meget varmt, men heldigvis var der i midten et springvand med køligere vand, så når det blev for varmt, gik vi derind under, Flemming snakkede med den skæggede dame, hun var i bassinet fordi hun havde en del eksem, så bestemte vi at Jacob og Jimmy godt måtte komme i vandet udenfor, vi skulle nok tage skraldet hvis der kom nogen og sagde noget. Flemming fik det rimelig hurtigt for varmt, så vi gik op, på terrassen, for at sidde lidt der. Drengene ville gerne i igen, så jeg gik med dem, på vejen mødte vi en dame, som jeg tidligere havde snakket med, hun havde spurgt hvor vi kom fra, hvilket jeg fortalte hende, da vi mødte hende igen havde hun sine 2 tvilling piger med de var 13 år, de syntes det lød sjovt når vi snakkede, og var meget imponeret over at børn i Danmark skulle lære 2 fremmed sprog inden de kom i gymnasiet, derovre lærte de først Spansk når de kom på High School, vi snakkede med dem I nogen tid, og fandt ud af de kom fra Anchorage. Jacob ville gerne have pigernes Mail adresse, men sådan en havde de ikke, da deres Internet kun var via modem. Vi gik ind for at klæde om igen, men først en tur i bruseren, vandet derfra kom også fra de varme kilder, så det lugtede også så det var ikke nogen fornøjelse at gå i bad, men vi blev da rene, tror vi. Om aftenen var vi på nettet og fik at vide af Nanalee at der havde været 5 henvendelser, ang. vores motorhome, det var jo meget opløftende. Så vi gik i seng med ro i sindet, og sikker på vi nok skulle få solgt bilen. Vi lovede at være i Fairbanks omkring kl. 15