Fairbanks 22-07-2006 Golden Days

Fairbanks-Alaska 22-07-2006

Golden Day´s Parade

Derefter var vi til en parade til ære for Grundlæggeren Felix Pedro, han opdagede guldet i Fairbanks Distrikt, og grundlagde byen i 1902.

Da vi sad på Skrænten og ventede på paraden skulle starte opdagede vi et Gammelt hus tæt på, det var også et af de eneste huse fra dengang, det hele startede.

 

Det var virkeligt et flot optog, mange gamle biler, brandbiler fra de forskellige brandkorps i og omkring Fairbanks, og nogle af tilskuerne var klædt ud som i gamle dage. Mange i optoget var også klædt ud. Nogle unge gik og solgte vand, candy flos, og andre solgte karamelliserede æbler, og der var virkelig karamel udenom ½ cm tyk, det var klamt, og klistret.

En vogn med et fængsel på, kom kørende, det var til ”skøger” og til dem der ikke havde en Pioneers bagde, de ville også blive "fængslet", Vi var så heldige at vores værtsfolk gav os en Pioneer Badge. Billede af en grøn "PIN" Der var også reklame for forskellige politikere, da der skulle være valg i august. Efter optoget kørte vi hjem til Nanalee og Bobs hus og spiste frokost.

 

Felix Pedro" og hans æsel, var også reprænseteret.

 

Efter frokost kørte vi til Pioneer Park, hvor der var, en del gamle Pioneer huse, der var flyttet derhen, desværre, var alle husene blevet til turist butikker, det syntes vi var synd, ville meget gerne have set en hytte, som den havde set ud dengang, men meget små det var de, ufattelig at en familie kunne bo så småt.

I en gammel stald bygning, var der Betsy's Photography, hvor man kunne få taget et billede af sig selv og familien i klædt gammeldags tøj.

Lige uden for Betsy´s Photography, mødte vi den unge kvinde der havde hjulpet os, den dag Flemming kom på sygehuset, så hun, fik lige bekræftet at han havde det godt.